Atika küla tapja läheb kohtu otsusel 12 aastaks trellide taha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuli algul tühise vaidluse pärast oma naabri tapnud mees peab kohtu eilse otsuse kohaselt järgmised 12 aastat trellide taga veetma.

Mullu 9. juulil Abja vallas Atika külas oma naabri tapnud 49-aastane Miraid Stanko tunnistati kohtus süüdi tapmises üliohtlikul viisil ning relva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Menetluskulude katteks peab Stanko hüvitama 2921.46 eurot.

Süüdistuse järgi tõi Stanko kortermaja ees tekkinud olmetüli lahendamiseks registreerimata kaheraudse jahirelva ja tulistas ühe lasu temast kaheksa meetri kaugusel pingil istuva 54-aastase mehe suunas, keda ta tabas rindkere piirkonda.

Kannatanu suri sündmuskohal. Lisaks kannatanule istusid pingil kaks inimest, kelle elu Stanko samuti ohtu seadis. Oma isa hukkumist nägid pealt ohvri kaks alaealist tütart.

Lisaks süüdistati Stankot ebaseaduslikus jahirelva ja padrunite soetamises ning nende kasutamises ebaseaduslikuks jahipidamiseks.

Kohtusaalis antud ütluste kohaselt jõudis varemgi kohtulikult karistatud Stanko tol päeval koju purjuspäi. Maja ees tekkis tal sõnavahetus naabriga, kes kahe tuttavaga laua taga istus ja õlut jõi.

Stanko arvas, et naaber on võtnud tema õhupüssi ja selle kuhugi ära peitnud. Tunnistajate ütluste järgi oli Stanko õhupüssiga mõni aeg varem mööda õue ringi käinud ja selle tõenäoliselt ise kuhugi unustanud.

Pärast lõõpival viisil peetud kõnelust teemal, kes kellele kolakat annab, läks Stanko tuppa, naasis sealt mõne hetke pärast jahipüssiga ning tulistas. Seejärel istus ta trepile ja ootas politsei saabumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles