Triin Loide: kultuur, see joonealune ja tähtsusetu

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Triin Loide: " tegelikult on teatrietendused sageli välja müüdud ja kontserdid samuti, raamatud jõuavad riburada pidi trükikotta ning kunstinäitustest ilmub isegi arvustusi."
Triin Loide: " tegelikult on teatrietendused sageli välja müüdud ja kontserdid samuti, raamatud jõuavad riburada pidi trükikotta ning kunstinäitustest ilmub isegi arvustusi." Foto: Elmo Riig

KAS KULTUURIGA on Eestis lood hästi või halvasti? Keeruline öelda, sest kui näiteks kultuuriteadlastelt küsida, mis on kultuur, tuleks varuda paar nädalat põhjalikeks loenguteks kultuuri olemusest ja väljunditest. Üldiselt aga mõistame kultuurina ju kunsti, muusikat, filmi, teatrit, kirjandust ja kõike, mis neid omavahel ühendab ja mida saab tarbida. Osta, vaadata, kuulata, lugeda. Hea ja üsna lihtne määratlus, mille põhjal edasi minna.

Kui nüüd küsida eelnimetatud valdkondades töötavate inimeste arvamust, tuleks vastuseks kiire ja ühehäälne «Kõik on väga halvasti, enam hullemaks minna ei saa». Eesti kirjanike raamatuid antakse välja suuresti kultuurkapitali heldusest ja armust, kirjanike honorar on naeruväärselt väike, inimesed isegi ei tea, kus nende linnas kunstigaleriid asuvad ... Nüüd on kõigele lisaks epideemia ja majanduskriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles