Kohtutäitur müüs järveäärsed krundid, mida linn endale nõudis (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti noored peavad kodu ostmisel oluliseks asukohta.
Eesti noored peavad kodu ostmisel oluliseks asukohta. Foto: Elmo Riig

Kaks aastat kestnud vaidlus, kuidas ja mil moel peaks eramuarendaja Viljandi järve äärsed krundid linnale tagasi andma, sai sel nädalal üllatava lahenduse. Linnajuhid lõpetasid hoonestusõiguse tagasinõudmise, sest kohtutäitur oli kolm krunti neljast maha müünud.

Tegelikult on linnajuhtidel sellise lahenduse üle hea meel. «Meie eesmärk on, et sinna kerkiksid elamud ja tuleksid elanikud. Meil ei ole huvi kohtuprotsessi pidada ja selline tee on kõige kiirem,» selgitas Viljandi linnapea Madis Timpson.

Nii otsustas linnavalitsus esmaspäeval, et kaks aastat tagasi alustatud hoonestusõiguse linnale tagasilangemise otsus tühistatakse. Kui nüüd kruntide uued omanikud linna poole pöörduvad, antakse neile tõenäoliselt kaks aastat, et majad püsti saaksid. Tegelikult küsisid kruntide ostjad veel enne tehingu tegemist linnavalitsuselt, kas nad saaksid ostmise järel aega maja ehitamiseks või peavad arvestama ohuga, et linn jätkab ka neilt hoonestusõiguse tagasinõudmist. Linna seisukoht oli, et uutele omanikele võib anda kaks aastat ehitusaega, sest nemad ei ole lepingut rikkunud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles