Mask on kohustuslik, palju tegevusi piiratud

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Nädalavahetusel Decora kauplusesse sisenenud inimesed kandsid maski. Valitsus otsustas reedel, et uuest nädalast on avalikes ruumides, sealhulgas ühissõidukis, maskid kohustuslikud.
Nädalavahetusel Decora kauplusesse sisenenud inimesed kandsid maski. Valitsus otsustas reedel, et uuest nädalast on avalikes ruumides, sealhulgas ühissõidukis, maskid kohustuslikud. Foto: Elmo Riig

Teisipäeva esimesest sekundist on maski kandmine vabariigi valitsuse korraldusega avalikes ruumides, sealhulgas ühistranspordis kohustuslik. Viljandi vallas ja linnas on huvitegevus peatatud, Põhja-Sakala ja Mulgi vallas jätkab osa ringe tööd, kuid koos rangete soovitustega.

Maskikohustus tähendab, et maski peab kandma kaupluses, postkontoris ja teistes teeninduskohtades, kultuuriasutustes ning bussis ja rongis. Nina ja suud ei pea katma või maski kandma need inimesed, kellele see on meditsiiniliselt vastunäidustatud, ning alla 12-aastased lapsed. Samuti ei tule maski kanda juhul, kui on tagatud piisav distants, ja muudel põhjendatud juhtudel. Maski peab kandma täiendusõppel ja -koolitusel. Maski kandmist kontrollib terviseametiga koostöös kohalik korrakaitseüksus. Lisaks eraldab valitsus miljoni selleks, et tagada maskid väiksema sissetulekuga inimestele. Kuidas maskid nendeni toimetatakse, on täpsustamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles