Ööpäevaga tuvastati 305 koroonapositiivset, Viljandimaale lisandus kaks nakatunut

Alice Lokk
, reporter
Copy
Koroonaviiruse proovid.
Koroonaviiruse proovid. Foto: Mihkel Maripuu

Terviseameti andmetel tuvastati ööpäeva jooksul 305 positiivset koroonaproovi. Viljandimaale lisandus kaks nakatunut.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 130 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 83 ning Tartumaale 32 uut positiivset proovitulemust. Pärnumaale tuli juurde 11, Valgamaale kaheksa, Rapla- ja Lääne-Virumaale viis ning Järvamaale neli nakatunut. Jõgeva- ja Põlvamaale lisandus kolm nakatunut. Lääne-, Viljandi- ja Võrumaale tuli juurde kaks uut positiivset ning Hiiu- ja Saaremaale üks uus viirusekandja. 13 positiivse proovitulemuse saanul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud.

Tartumaale lisandunud seitse nakatunut said viiruse pereliikmelt, seitsmel on nakkusallikas teadmata, kolmel juhul nakatuti õppeasutuses, kolm nakatunut said viiruse tutvusringkonnast ja üks nakatunu sai nakkuse sõpruskonnast. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on selgitamisel. Viljandimaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt ning teise juhtumi nakkusallikas on teadmata.

Põlvamaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse perekonnast, ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata ning üks juhtum on välismaalt sisse toodud. Valgamaale lisandunud kaks nakatunut said viiruse tutvusringkonnast, üks nakatus töökohas ning ühe nakkusallikas on teadmata. Võrumaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse sõpruskonnast, üks juhtum on sisse toodud välismaalt. Jõgevamaale lisandunud nakatunu nakkusallikas on teadmata.

21. novembri hommikul viibis haiglas 119 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli kaheksa patsienti. Koju saadeti kuus inimest, kolm inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda. Uusi haigusjuhtumeid avati 10. Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei lisandunud. Kokku on Eestis surnud 87 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Terviseamet soovitab telefoni laadida mobiilirakendus HOIA, mis teavitab inimest, kui ta on olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saab nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles