Viljandi vald võttis vastu koroonaviirusest tingitud piirangud

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandi vallamaja Kauba tänaval.
Viljandi vallamaja Kauba tänaval. Foto: Marko Saarm

Reedesel erakorralisel istungil otsustas Viljandi vallavalitsus saata distantstegevusele huviringid ja noortetoad ning jätta ära ruumidesse planeeritud üritused.

Viljandi vallavalitsuse avalike suhete juhi Raivo Loti saadetud pressiteates on kirjas, et vallal lasub asutuste pidajana kohustus koroonaviiruse leviku tingimustes riske maandada. Huvitegevust ei ole võimalik korraldada hajutatult ja seetõttu on oht, et koroonaviiruse levik suureneb. "Kõik vastuvõetud meetmed on selleks, et lasteaiad ja koolid saaksid jätkuvalt avatud olla," selgitatakse teates.

Piirangud kehtivad 21. novembrist 9. detsembrini ning on järgmised.

Kõik huviringid, noortekeskused ja -toad viiakse distantstegevusele.

Ruumidesse planeeritavad üritused jäetakse ära. Samuti jäetakse ära ruumides toimuvad treeningud ja spordivõistlused. Korvpalli ja võrkpalli liigamängudeks, mida reguleerivad alaliidud, tuleb leida saalid, mis ei asu haridusasutustes. Koolimajades tegutsevatel raamatukogudel tuleb oma töö ümber korraldada nii, et vältida kontakte kooli ja teiste raamatukogu külastajate vahel.

Sotsiaalmajadesse on võõrastel etteteatamata sisemine keelatud. Külastamine tuleb varem kokku leppida asutuse juhiga, kes registreerib külastaja andmed. Külastaja peab kandma maski ja enne käed desinfitseerima.

Hooldekodudes on võõrastel sisenemine endiselt keelatud. Lähedased saavad hoolealuseid vaatama minna etteregistreerimisega. Külastaja peab desinfitseerima käed ning kasutama maski.

Päevakeskused pakuvad vaid hädavajalikke teenuseid (pesupesemine, duši ja sauna kasutamine) ning ainult Viljandi valla elanikele. Teiste tegevuste läbiviimine päevakeskustes tuleb kooskõlastada valdkonna juhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles