Viljandi linn lapsi huvikoolidesse ei luba

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Paljusid tehnilisi oskuseid vajavaid spordialasid pole lastel võimalik üksinda kodus treenida. Piirduda tuleb tavaliselt jooksmise ja võimlemisharjutustega.
Paljusid tehnilisi oskuseid vajavaid spordialasid pole lastel võimalik üksinda kodus treenida. Piirduda tuleb tavaliselt jooksmise ja võimlemisharjutustega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid otsustasid neljapäeval, et koroonaviiruse kiireneva leviku tõttu viiakse Terviseameti soovitusel kõik huvringid distansõppele. See tähendab, et muusikakooli, spordikooli, kunstikooli ja huvikooli ringid ja treeningrühmad enam ei kogune ja õppida tuleb üksinda kodustes tingimustes.

Viljandi spordikooli direktor Andres Kallavus andis lapsevanematele saadetud kirjas teada, et spordikoolis on treeningud siseruumides lõpetatud alates reedest. Treenerid saadavad õpilastele juhised treeningute, harjutuste ja plaanide kohta.

Viljandi muusikakooli juht Tonio Tamra kirjeldas lastevanematele, et kõik tunnid peetakse edaspidi tavapärasel ajal, kuid veebi vahendusel. Õpetaja on kooliruumis ning õpilased kodudes. Huvikoolide sunnitud paus on esialgu kavandatud kahe nädala pikkuseks.

Terviseamet pöördus kohalike omavalitsuste poole soovitusega viia võimalikult palju huviharidusest distantsõppele, et erinevate koolide ja klasside lapsed omavahel võimalikult vähe kokku puutuksid. Kui kontaktõpe on vältimatu, tuleks tunde viia läbi soovitavalt õues või siis väga suurtes ruumides. Kokku võiks saada soovitavalt korra nädalas ja mitte üle kümne lapse korraga.

Juba enne korraldust oli Viljandi muusikakool otsustanud ära jätta orkestriproovid, sest seal oleks nakatumisvõimalus keskmisest suurem. Samuti oli Viljandi spordikool saatnud ühe treeneri nakatumise tõttu distantsõppele kaks treeningrühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles