Muutunud maailma valus ja tervendav puudutus

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Taani muusika­auhindade jagamisel aasta laulukirjutaja tiitli pälvinud soome laulja ja laulukirjutaja Mirja Klippel laulab armastusest, metsadest, järvedest ja loomadest.
Taani muusika­auhindade jagamisel aasta laulukirjutaja tiitli pälvinud soome laulja ja laulukirjutaja Mirja Klippel laulab armastusest, metsadest, järvedest ja loomadest. Foto: Axel Wemheuer

Nädala eest esines Viljandi pärimusmuusika aidas soome laulja Mirja Klippel koos taani kitarrimängija Alex Jønssoniga. Kuulates tema laulude meloodiaid, igatsevat ja hingestatud häält ning täielikus rahus ja kohalolekus esitust, tuli tõdeda, et see duo oleks väärinud märksa suurema publiku tähelepanu.

Õhtul, mil kontsert toimus, oli kogu Viljandi mähkunud müstilisse uttu. Kõndides ei näinud kaugemale kui viis meetrit. Meeleolu oli kuidagi püha ja samas ohtlik: mine sa tea, mis sealt udust sulle vastu vaatab.

Valitsus oli samal päeval avalikustanud uued koroonaviiruse leviku piiramise meetmed. Olin kuulnud, et nagu paljudes muudes asutustes on ka Postimehes enamik inimesi kodukontoris. President oli pärast Viljandimaal käiku eneseisolatsiooni jäänud. Hinge hakkas pugema hirm, et kõige hullem võib juhtuda ka siin, Viljandis. Kontserdi korraldaja Aivar Trallmann ütles aga, et Soome-Taani duo tuur sai ju aasta aega tagasi kokku lepitud, mis siin ikka viimasel hetkel taganeda ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles