Taararaha eest on Ugalas käinud ligi 400 last

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud aastal annetas vähekindlustatud perede laste teatriskäigu heaks Viljandi- ja Valgamaal pandipakendi automaatide kaudu raha 1515 inimest. Seda kogunes 1410 eurot ning Ugalasse jõudis 391 last.

Ugala turundusjuhi Reigo Rannu sõnul on Viljandi- ja Valgamaa lapsed saanud projekti ajal vaadata menukaid lastelavastusi «Karlsson katuselt» ning «Limpa ja mereröövlid».

«Märtsist on võimalik vaatama tulla noortemuusikali «Inetu!»,» täpsustas Rannu.
Turundusjuhi andmetel on tasuta pääsme taotlejate hulgas lasteaedu, koole, omavalitsusi, lastekodusid ja mittetulundusühinguid.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Raali ütlemist mööda tahetakse projektiga kevadeks teatrielamust pakkuda vähemalt 10 000 lapsele. «Oleme graafikust ees ning kui tuleb rohkem annetusi, saame teatrisse viia rohkem lapsi. Kogu annetustest laekunud raha kulub teatrikülastusteks,» kinnitas ta.

Eesti lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on heategevusprojektist «Aitan lapsi» kujunenud Eestis kõige laiapõhjalisem heategevusüritus.

«Pakendiautomaadi kaudu annetamine on heategevuseks lihtne viis ning on rõõm tõdeda, et Eestis on nii palju inimesi, kes lastele mõtlevad,» lausus Õunap. «Vastukajad lastelt, vanematelt ja sotsiaaltöötajatelt on olnud positiivsed. Osale lastele on see esimene teatriskäik, mis näitab, et lapsed vajavad riiete ja arstiabi kõrval kultuuriemotsioone.»

Heategevusprojekti «Aitan lapsi» ajal tegid inimesed üle Eesti 158 pakendiautomaadis möödunud aasta seitsme kuuga 38 400 annetust 39 954 euro ulatuses.

Maakonniti annetati kõige rohkem Harju- ja Tartumaal ning Lääne- ja Ida-Virumaal. Kõige vähem on annetusi laekunud Lääne- ja Raplamaalt. Linnadest on enim annetusi tulnud Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rakverest, Tabasalust ja Võrust.

Aasta viimastel kuudel käis Eesti teatrites 4700 last. Käesoleva aasta jaanuariks ja veebruariks oli broneeritud juba 1900 teatrikülastust, seega kokku on taotlusi laekunud 6600.

Taotluse Eesti teatrite etenduste külastamiseks leiab Eesti etendusasutuste liidu kodulehelt (www.eeteal.ee) ning see tuleb esitada koos lasteetenduse nime ja toimumisajaga maakonda teenindavale teatrile. Viljandis on kontaktisik Ugala turundusjuht Reigo Rannu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles