Suveniiri- ja käsitööpoed igatsevad kliente (1)

Alice Lokk
, reporter
Copy
Bonifatiuse gildist võib leida nelja käsitöökoja kaupa. Meistrid Monika Pill ja Tiina Zujenkov tõdesid, et kuigi praegu on vaikne, läks suvel müük hästi.
Bonifatiuse gildist võib leida nelja käsitöökoja kaupa. Meistrid Monika Pill ja Tiina Zujenkov tõdesid, et kuigi praegu on vaikne, läks suvel müük hästi. Foto: Elmo Riig

See aasta on käsitööd ja suveniire müüvatele kaupmeestele eriti raske. Kuigi mõnel päeval valitseb nende poodides tühjus, tõdevad müüjad, et suveniire ja käsitööd on hakanud ostma kohalikud ja külalised naaberriikidest.

Viljandis Lossi tänaval tegutsev kauplus Ehe ja Ehtne Eesti Käsitöö müüb laias valikus eri paikade käsitööesemeid ja suveniire. Poemüüja Mare Kohv ütles, et nüüd liigub rahvast vähem, kuid siiski on poes käijaid iga päev. «Suvel tuldi ka kaugematest Eesti paikadest. Ma arvan, et sel suvel käis meil sama palju Eesti inimesi kui varem turiste.»

Teine töötaja Tiina Ilmjärv lisas, et nüüd on poe üles leidnud just viljandlane ise. «Kohalikud on juba aru saanud, et üks käsitööpood on kogu aeg lahti. On ka neid, kes tulevad esimest korda, kuigi meil saab kevadel viis aastat.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles