Tapmise põhjuseks osutus kadunud õhupüss

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadunud õhupüssist alguse saanud sõnavahetuse järel oma naabrimehe tapnud 49-aastane mees tunnistas end neljapäeval kohtus süüdi ja kahetses oma tegu.

Kohtusaalis süüdistatavana esinenud Miraid Stanko selgituse kohaselt eelnes mullu juulis Abja vallas Atika külas traagiliselt lõppenud lasule tapetu ja laskja vahel lõõpimine teemal, kumb kummale kolakat annab.

«Ja siis mäletas Stanko end seismas, jahipüss käes,» vahendas kohtusaalis räägitut prokurör Marja-Liina Talimaa.

Stanko seletuse järgi oli tal tapetud 54-aastase Kermoga tekkinud konflikt kadunud õhupüssi pärast. Nimelt arvas kohtualune purjus olles, et tapetu oli selle kuhugi ära peitnud.

Naabrite mäletamist mööda oli Stanko mõni aeg enne vaidlust ise õues õhupüssiga ringi kõndinud ning tunnistajad peavad võimalikuks, et ta ise pani selle kuhugi, kust ta seda enam üles ei leidnud.

Prokurör süüdistab Miraid Stankot üliohtlikul viisil toimepandud tapmises ning relva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Süüdimõistmise korral on väikseim karistus, mida määrata saab, kaheksa aastat vangistust. Võimalik on määrata ka eluaegne vangistus. Millist karistust mehele nõuda, pole süüdistaja veel otsustanud.

Süüdistuse järgi tõi Stanko mullu 9. juulil tekkinud olmetüli lahendamiseks registreerimata kaheraudse jahirelva ja tulistas ühe lasu temast kaheksa meetri kaugusel pingil istuva mehe suunas, tabades rindkeresse. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Peale kannatanu istusid pingil veel mees ja naine, kelle elu Stanko samuti ohtu seadis.
Lisaks süüdistab prokurör Stankot ebaseaduslikus jahirelva ja padrunite soetamises 2009. aastal ja nende hoidmises oma elukohas ja vanas laudas ning kasutamises ebaseaduslikuks jahipidamiseks.

Stanko tunnistas ennast süüdi. Tema kaitsja advokaat Pille Toom aga soovis, et kohus kohaldaks Stanko suhtes kergemat kvalifikatsiooni.

Kohtuistung jätkub esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles