Ugala etendusel viibinul tuvastati hiljem COVID-viirus (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Inimesed, kes tunnevad ennast vähegi kahtlaselt, peaksid ise langetama otsuse jätta teatrisse tulemata.
Inimesed, kes tunnevad ennast vähegi kahtlaselt, peaksid ise langetama otsuse jätta teatrisse tulemata. Foto: Kristjan Teedema

Terviseamet andis Ugala teatrile teada, et 29. oktoobril viibis Ugala teatri väikeses saalis etendusel "Surmkindlad asjad siin elus" inimene, kellel hiljem tuvastati COVID-19 nakkus. Seepärast palub amet inimestel, kes etendusel viibisid, jälgida tähelepanelikult oma tervist 14 päeva jooksul alates 29. oktoobrist.

Kõiki saalis viibinuid on teavitatud kas kirja või telefonikõne teel. Teatri esindajad toonitavad, et teatrimaja desinfitseeritakse pidevalt ja senisest tunduvalt suurema sagedusega juba suvest. Viirus jõudis Eestis teatrisse teadaolevalt esimest korda septembri hakul, kui vene draamateatris haigestus septembri algul näitleja. Samuti septembri alguses andis positiivse koroonaviiruse proovi Endla teatri vaataja ja see oli teadaolevalt esimene kinnitatud juhtum publiku seas.

"Kui me vaatame, mis maailmas ümberringi toimub, siis on selge, et see oleks jõudnud varem või hiljem meile ka," nentis Ugala juht Garmen Tabor. Ta lisas, et nakatunu kohta teatril rohkem infot ei ole ning sestap pole teada, kas too oli oma nakkusohtlikkusest teadlik või mitte. 

Tabor nentis, et kõik teevad endast sõltuva selleks, et viirus ei leviks, kuid kuni pole vaktsiini, tuleb õppida viirusega koos elama. 

"Kui vaatame publikut, siis tundub teater olevat küll praegu enda kultuuriliseks harimiseks kõige turvalisem koht," ütles teatrijuht. Tema sõnul tunneb Ugala üsna suur kollektiiv ennast hästi ja tervena. "Meil on väga hea partner Viljandi haigla. Meil on juba üle kuu aja otseliin, kus töötame koos ning oleme pidevalt kontrollitud ja kontrolli all. Vajaduse korral saab minna ennast kohe testima, nii et võime ennast turvaliselt tunda. Kui keegi ennast haigena tunneb, siis jääb ta loomulikult kohe koju."

Omalt poolt julgustab ja soovitab teater vaatajatel lisaturvalisuse huvides kanda kaitsemaski, mida saab soovi korral soetada Ugala kassast. Maske kannavad nüüdsest ka Ugala publiku- ja kohvikuteenindajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles