Öötantsupidu tuleb läbi interneti

Sakala
Copy
Fotomeenutus Viljandi teiselt öötantsupeolt, mis peeti 2017. aasta 29. aprillil.
Fotomeenutus Viljandi teiselt öötantsupeolt, mis peeti 2017. aasta 29. aprillil. Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 31. oktoobril peetakse Viljandi neljas öötantsupidu, aga teistmoodi, kui seni on kombeks olnud.

Üks korraldajaist Ave Alvre ütles, et koroonaviiruse ohu tõttu ei tantsita Viljandi lauluväljakul, vaid paljudes paikades ning sellest saab osa veebikanali YouTube vahendusel. Lood on varem salvestatud ja need seab oma YouTube'i kontole mittetulundusühing Sillad.

«Kultuuriministeerium on nimetanud 2020. aasta digikultuuriaastaks. Sel peol põimuvadki sõna otseses mõttes omavahel digi- ja kultuurimaailm,» rääkis Alvre.

Tema sõnul on öötantsupidu alati kokku toonud tantsuarmastajad üle Viljandimaa ning olenemata ilmast on tantsijad olnud rõõmsad ja nautinud ühist tantsimist.

«Seekordsel peol on neli osa: loitsutantsud, laulumängud, ingliskad ja nõiatantsud,» selgitas Alvre. «Kõik tantsud on kodus, mõnel laval või õues varem videosse võetud. Pärimustantsud, mida kõik saavad kodus kaasa tantsida, vahelduvad autorite samateemalise tantsuloominguga.»

Peol osaleb 30 rahvatantsurühma Viljandimaalt ja üks rühm Tartumaalt. Nende hulgas on 16 naisrühma, seitse segarühma, neli noorte segarühma, kolm neiduderühma ja üks memme-taadirühm. Kokku saab näha 374 tantsijat.

«Eelmistel pidudel on pärimustantsude õppimise ja tantsimise ajal olnud tantsuväljak rahvast täis. Loodame, et sel korral tantsib tantsusõber arvuti, teleka või suurema ekraani ees meiega kaasa,» lausus Alvre. 

Öötantsupeo korraldavad tantsuõpetajad Ave Alvre, Kertu Alvre, Merilin Metsatsirk, Maie Tammemäe ja mittetulundusühing Sillad.

Öötantsupidu algab 31. oktoobril kell 19 mittetulundusühingu Sillad YouTube'i kanalil. Salvestist saab hiljemgi vaadata ning seega öötantsu ka mõnel keskpäeval tantsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles