Uue tänava uuendamisega terendab uus ringristmik

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Uue tänava uue liiklusskeemi autorid usuvad, et ringristmik Kesklinna kooli juures aitaks liikluse muuta ohutumaks ja sujuvamaks.
Uue tänava uue liiklusskeemi autorid usuvad, et ringristmik Kesklinna kooli juures aitaks liikluse muuta ohutumaks ja sujuvamaks. Foto: Marko Saarm

Üks ringristmik, osaliselt kahesuunaline liiklus, bussipeatuse kolimine mitmesaja meetri võrra ning uues kohas ülekäigurada jalakäijatele – sellised muudatused ootavad Viljandi Uut tänavat järgmisel aastal.

«Kui mulle eskiis ette pandi ja ma seal ringristmikku nägin, siis mõtlesin ka algul, et mida kuradit,» ütles Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin. «Aga kui ekspertide analüüsi ära kuulasin, siis tundus plaan täiesti mõistlik.»

Järgmine ringristmik peaks Viljandis tulema Uue tänava ja Uueveski tee ristmikule otse Kesklinna kooli kõrvale. See avaks võimaluse, et praegu otsast lõpuni ühesuunaline Uus tänav muutuks Lembitu puiestee ja Allika tänava vahel kahesuunaliseks. Muudatusega väheneks eeskätt tipptundidel paralleelse, kuid vastassuunas kulgeva Jakobsoni tänava koormus. Ringristmik rahustaks liiklust, muudaks ohutumaks jalakäijate ja ratturite teeületamise ning autojuhtidel oleks lihtsam pääseda peateele ja sealt maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles