Juhtkiri ⟩ Teatrimaskid

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Eile möödus kaks nädalat sellest, kui Viljandimaa elanikuks registreeritud inimesel avastati koroonaviirus. Loodetavasti õnnestub see periood venitada kolme ja nelja nädala peale ja pikemakski. Aga kaks nädalat on hea saavutus. Kui paar päeva nakatunuid ei ole, ei näita see veel suurt midagi peale selle, et olukord ei ole väga halb. Kui nakatunuid aga pole olnud kaks nädalat ja kauemgi, võib sõna otseses mõttes kergemalt hingata.

Euroopast saabuvad sõnumid peaksid siiski ärevaks tegema ning eriti Läti on näide sellest, kuidas olukord võib muutuda heast halvaks mõne nädalaga. Läti kiirabiteenistuse direktor Liene Cipule hoiatas eile seimikomiteed, et olukord on raske ning kui viiruse levikut kontrolli alla ei saada, ähvardab sealset tervishoiusüsteemi kokkukukkumine.

Miks Eesti praegu võrreldes paljude teistega hästi hakkama saab, pole täpselt teada. Järelikult siis teevad terviseamet ja arstid head tööd, nakkusahelad murtakse kiiresti ning hoolimata mõnest suuremast koldest suudetakse viirust ohjeldada. Kindlasti mängib oma osa ka meie kultuuriline eripära: hoiame omaette ja suudlema ega emblema eriti ei kipu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles