Teadusagentuur kutsub õpilasi konkursile

Sakala
Copy
Millises valdkonnas teadustööd teha, seda saab iga õpilane ise otsustada.
Millises valdkonnas teadustööd teha, seda saab iga õpilane ise otsustada. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti teadusagentuur kutsub õpilasi osalema teadustööde riiklikul konkursil, mis annab hea võimaluse saada tagasisidet tehtud tööle ning kohtuda samasuguste huvidega eakaaslastega.

Nagu seisab pressiteates, pakub juba 20. korda peetav konkurss heal tasemel uurimus- või loovtöö koostanud õpilastele väljundit ning motiveerib ja innustab noori teaduslikumale teemakäsitlusele kooli uurimistöödes. 

Teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni osakonna juhataja Annely Alliku sõnul oodatakse juubeliaastal senisest veelgi tihedamat konkurssi, sest igal aastal on osalejate arv kasvanud. 

«Õpilaste teadustööde konkursi üks eesmärke on loomulikult julgustada noori tegelema teadusega juba enne ülikooli astumist. Aga mitte ainult,» lausus ta. «Oskus süsteemselt probleemidele läheneda, oma metoodikat kirjeldada ja uute teadmiste valguses kõigest sellest järeldusi teha on kindlasti suureks abiks ka edasises elus. Rääkimata võimalusest pälvida mõni uhke preemia või eriauhind ja esitleda oma tööd suurel teadusfestivalil.»

Konkursile saabunud töid hinnatakse eraldi põhikooli- ja gümnaasiumiastmes. Võitjate vahel läheb jagamisele preemiafond 11 400 eurot. Rahalised auhinnad on ka esimese preemia pälvinud tööde juhendajatele. Lisaks riiklikele auhindadele antakse välja eripreemiaid nii Eesti kui teiste riikide koostööpartneritelt.

Konkursitööde esitamise keskkond veebilehel www.etag.ee/konkursid avaneb 20. novembril. Tööde esitamise tähtaeg on 20. veebruar.

Konkursi lõppvoor on õpilaste teadusfestivalil 13. ja 14. aprillil Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Festivalile kutsutakse kuni saja parima töö autorid oma töid stendiettekannetena esitlema ja antakse kätte auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles