Koroonasse nakatus Eestis ööpäevaga 76 inimest, Viljandimaale nakatuid ei lisandunud

Sakala
Copy
Viljandi maakonda ööpäevaga koroonapositiivseid ei lisandunud
Viljandi maakonda ööpäevaga koroonapositiivseid ei lisandunud Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1499 koroonaviiruse esmast proovi, millest 76 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus enim nakatunuid, 49, Harjumaale. Ida-Virumaal tuli juurde 11 haigestunut, Pärnumaale 3, Jõgevamaale, Pärnumaale ja Valgamaale kaks nakatunut, Saaremaale ja Tartumaale üks haigestunu. Viiel positiivse proovi andnul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud. Tavaliselt on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 36,72.

Täna hommikul viibis haiglas 32 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli neist üks, intensiivravil kaks. Koju saadeti üks inimene.

Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli (21.10.2020 kokku kolm ning üks haigusjuhtum avati tänase kuupäevaga).

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Tänaseks on haiglas lõpetatud 525 haigusjuhtumit 511 inimesega.

Tervenenud on 3366 inimest. Neist 2497 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 869 inimesel on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno sõnul on Eesti inimesed ja tervishoiu sektor teinud viirusega võitlemisel head tööd, kuid samal ajal on viiruse levik mujal riikides sellest hoolimata hoogustumas. „Peame siinkohal vaatama pikemat perspektiivi ja globaalset vaadet. Kuna viiruse levik on Euroopas hoogustumas, ei saa ka meie valvsust kaotada,“ ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno, kelle sõnul tasub reisida vaid vältimatu vajaduse korral. „Iga sissetoodud haigusjuht suudab Eesti pinnal endaga kaasa tuua mitu haigestumist, seega tasub kõigil reisilt naasnutel oma tervist tähelepanelikult jälgida.“ Lisaks peaksid Lanno sõnul tähelepanelikud olema ka need, kes koolivaheaja veetsid Eestis reisides. „Koroonaviiruse võib saada ka kodumaal ringi liikudes.“

Eestis on tehtud 248 156 esmast proovi, nendest 4247 ehk 1,7% protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Koroonaviirus on Eestis nõudnud 71 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles