Juhtkiri ⟩ Kõigile võrdsetel alustel

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Iseenesest pole selles mitte midagi ebatavalist, et Hillar Teder teeb erakondadele annetusi. Viimase kaheksa aasta jooksul on Teder neljale erakonnale annetanud rohkem kui miljon eurot. Suuremad summad on laekunud Isamaale ja Reformierakonnale, aga oma osa on saanud ka sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond.

Ei ole mitte midagi ebatavalist ka selles, et erakondadele tehakse annetusi. Seaduslikult ja läbipaistvalt vormistatud annetused on üks viis, kuidas erakonnad ennast rahastavad ning kuidas inimesed ja ettevõtted saavad neile toetust avaldada. Muidugi on see ka lobitöö võimalus.

Juuli alguses annetas Hillar Teder Keskerakonnale 30 000 eurot. Juuli lõpus langetas valitsus otsuse, et annab Hillar Tederi pojale Rauno Tederile kuuluvale ettevõttele Porto Franco, mis rajab Tallinna samanimelist hiiglaslikku keskust hotelli, büroode ja kauplustega, ligi 40 miljonit eurot väga soodsat laenu. Septembri alguses laekus Keskerakonnale teine 30 000 euro suurune annetus Hillar Tederilt. Täiesti võimalik, et see on juhuslik. Nagu öeldud, siis Hillar Teder ongi väga helde ja aktiivne annetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles