Viljandi käsipallurid pidid tunnistama põlvakate paremust

Sakala
Copy
Laupäeval võtsid omavahel mõõtu Viljandi HC (kollases) ja Põlva Serviti.
Laupäeval võtsid omavahel mõõtu Viljandi HC (kollases) ja Põlva Serviti. Foto: Helin Potter

Laupäeval algas nädalavahetus käsipalli Balti liigas, kus teenitud punktid lähevad ka koduse meistrisarja arvestusse. 

Eesti käsipalliliidu teatel olid võistlustules kõik 12 klubi ning Eestis peeti kaks kohtumist. Põlva Serviti alistas Viljandi HC tulemusega 31:22 (14:12). HC Kehra / Horizon Pulp&Paper oli 30:24 (16:11) üle SK Tapa / N.R. Energyst.

Kui mängukellal oli täis tiksunud kaheksa minutit, näitas tabloo 2:2. 13. minutil sai Põlva esimest korda enamat minimaalsest edust, kui Anatoli Tšezlov tegi 6:4. 21. minutil tuli Ülljo Pihuse viskest 10:7, ent mulgid nõelusid vahe kinni. Puhkepausile mindi võõrustajate 14:12 eduseisul.

Teist pooltundi alustas kodumeeskond rabedalt, raskusi oli viskele pääsemisegagi. Mikk Varik ja Oliver Ruut seadsid jalule viigi ning Hendrik Koks viis karistusviskest Viljandi 15:14 juhtima. See mõjus Servitile nagu punane rätik härjale. Kolme minutiga visati neli vastuseta väravat ja 42. minutil tuli Pihuse tabamusest 20:16.

Põlvalaste 9:1 vahespurdi lõpetas Pihuse vise 46. minutil ja mänguseis oli 23:16. Vahe vaid jätkas kasvamist ning Serviti sai võidu tulemusega 31:22. Mathias Rebane viskas võitjate kasuks viis, Pihus, Celminš ja Alfred Timmo neli väravat. Kaotajatel tabas Koks kaheksa ja Varik neli korda.

Serviti sai ühe kaotuse kõrvale neljanda võidu Balti liigas ja tõusis kaheksa punkti peale. Täisedu, kümne silmaga juhib lätlaste Dobele ZRHK Tenax, Eesti meistriga samal pulgal on ka Klaipeda HC Dragunas ja Riia Celtnieks. Kehral on neli ning Tapal ja Viljandil kaks punkti.

«Viljandi tegi hea avapoolaja – pidas mänguplaanist kinni ja realiseeris võimalused, kuigi ise kinkisime ka mitmeid oma eksimustega,» lausus Serviti peatreener Kalmer Musting. «Kui teise poolaja algus välja arvata, panime siiski oma paremuse maksma. Eks meie pikem pink ja just võrdväärsed vahetused pididki määravaks saama.»

Pühapäeval kohtuvad Viljandi spordihoones algusega kell 18 Viljandi HC ja HC Kehra / Horizon Pulp&Paper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles