Marek Tiitsi mänguraport. Pavel Marin skooris, ent Eesti kaotas Leedule 1:3 (1)

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi Tuleviku ääreründaja Pavel Marin tegi eile klubi ajalugu: temast sai esimene iseseisva klubina tegutsevast Viljandi Tulevikust meeste rahvuskoondisesse kutsutud mängija, kes kuulus kohe ka põhikoosseisu, mängis täisminutid ning sai kirja värava.
Viljandi Tuleviku ääreründaja Pavel Marin tegi eile klubi ajalugu: temast sai esimene iseseisva klubina tegutsevast Viljandi Tulevikust meeste rahvuskoondisesse kutsutud mängija, kes kuulus kohe ka põhikoosseisu, mängis täisminutid ning sai kirja värava. Foto: Jana Pipar

Viljandi Tuleviku ääreründaja Pavel Marin tegi 7. oktoobril Tallinnas rahvusstaadionil mitmekordselt klubi ajalugu: temast sai esimene iseseisva klubina tegutsevast Viljandi Tulevikust meeste rahvuskoondisesse kutsutud mängija, kes kuulus kohe ka põhikoosseisu, mängis täisminutid ning sai kirja värava. Eesti koondist see siiski kaotusest ei päästnud, ta alistus Leedule maavõistlusmängus 1:3.

Kohtumist alustasid aktiivsemalt eestlased ning just Marinil oli võimalus sinisärgid juba esimestel minutitel juhtima viia, ent Leedu kaitsjad blokeerisid ennastsalgavalt tema löögi. Marin jätkas aktiivselt ning oli osaline peaaegu kõigis rünnakutes, millega leedulaste väravat ohustama tõusti. Paraku sai just Marini pallikaotusest alguse olukord, mis päädis Leedu 1:0 juhtväravaga. Keskväljal 14. minutil raskesti töödeldava söödu saanud, ent seejärel kaaslaste toetuseta jäänud ja kahe Leedu mängija tugevasse haardesse sattunud Marinilt rööviti pall jalalt, toimetati see trahvikasti ning seal vallandunud rikošettide virvarris pani palli võrku Arvydas Novikovas.

32. minutil realiseeris Leedu terava kontrarünnaku, esimese pealelöögi järel väravapostist tagasi põrganud pallil oli esimesena jaol Gratas Sirgedas, kes enam ei eksinud. 2:0.

Teist poolaega alustasid leedulased jäise dušiga, mis eestlaste kraesse lasti. Poolaja avavilest oli kulunud napp pool minutit, kui lahtilöögil eksis Eesti koondise puurilukk Matvei Igonen. Henri Järvelaid oli olukorrast lootusetult väljas ning leedukad tulid paremalt äärelt ülikiirele rünnakule, jõudsid tagasi trahvialasse ega kõhelnud kingitust vastu võtmast. 3:0.

Mängu tuli elu siiski tagasi ning järgnes Eesti koondise parim periood mängus. See päädis 58. minutil ka väravaga. Siim Luts algatas vasakul äärel rünnaku, kuid trahvikasti jõudnud palli virutas Frank Liivak paarilt meetrilt vastu Leedu väravavahti. Tagasi põrganud pallini jõudis esimesena kogu mängus läbivalt aktiivne ja agressiivne olnud Pavel Marin, kes selle võrku naelutas.

67. minutil oli lähedal ka Eesti teine värav, ent Leedu väravavaht Tomas Švedauskas tõrjus Mattias Käidi pealelöögi.

Paraku suri seejärel eestlaste mäng peaaegu täielikult ning kohtumine veeres lõpuni leedulaste täieliku kontrolli all, ilma et sinisärkidel õnnestunuks luua ainsatki tõsiseltvõetavat rünnakut.

Mängujärgses otsestuudios tunnistas eestlaste ainsa värava löönud, endast kõik andnud ja kohtumise lõpus krampidega võideldes mänginud Pavel Marin, et leedulaste esimene tabamus jääb tema hingele. "Mina tegin musta puute ja sealt läks esimene poolaeg aia taha," lausus ta ning avaldas lootust, et saab võimaluse end koondise särgis peagi uuesti proovile panna. "Kui saan veel võimalusi, siis pean mängima nõnda nagu teisel poolajal. Siis peatreener näeb, et võib minuga arvestada. Praegu peale seda mängu on aga kahetised tunded."

Rahvuskoondise järgmised kohtumised, mõlemad UEFA Rahvuste liigas, mängitakse lähipäevil samuti kodusel A. Le Coq Arenal: 11. oktoobril kell 19 võõrustatakse Põhja-Makedooniat ja 14. oktoobril kell 21.45 Armeeniat. Mõlemat mängu näitab otsepildis ETV2.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles