Juhtkiri ⟩ Vallale kingitud kutsikas (1)

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Riigieelarve näeb ette, et Võhma ja Reegoldi vahele kergliiklustee ehitamiseks antakse 200 000 eurot. Rõõmsa uudise ainus häda on selles, et vallal pole plaaniski sinna teed rajama hakata. Põhja-Sakala vallavanem kahtlustas uudist kuuldes, et tegu on veaga, ja ruttas ise eelarvet üle vaatama.

Kingitud kergliiklustee suhu üldiselt ei vaadata, aga praegu on küsimus selles, et riik ei ole vahepeal väga rikkaks, heldeks ja heaks hakanud, vaid kasutab majanduse turgutamiseks sedasama meedet, mille abil on lisaraha saanud terve hulk projekte, näiteks väike Hiire tänav Viljandis. Mida Põhja-Sakala vald terendava kingitusega plaanib edasi teha, on nüüd vallajuhtide otsustada. Kui nad ei leia lisaraha, et tee tervenisti valmis teha, siis mingi väikese osa selle eest saaks ju isegi ehitada.

Kas teejupist sellisel kujul kellelegi ka kasu oleks, on nüüd juba iseküsimus. Valitsuse majanduse turgutamise plaanist oleme ennegi kõnelnud: valame raha betooni, tellime ehitusi, et ettevõtetel oleks tööd, eriti maakondades. Ning siis loodame, et koroonapilved lõpuks selginevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles