Covid-19 ⟩ Ööpäevaga lisandus 57 nakatunut, Viljandimaal kollet pole tekkinud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandimaale lisandus uue koroonaviiruse juhtum viimati 26. septembril ja nakatumiste arv maakonnas on terviseameti andmetel 32.
Viljandimaale lisandus uue koroonaviiruse juhtum viimati 26. septembril ja nakatumiste arv maakonnas on terviseameti andmetel 32. Foto: Sander Ilvest

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2733 haigust COVID-19 põhjustava uue koroonaviiruse esmast proovi, millest 57 andis positiivse tulemuse. Viljandimaale viimase ööpäevaga ühtegi positiivset proovi ei lisandunud ja nädalavahetusel diagnoositud haiged pole teadaolevalt koldeid põhjustanud.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus enim nakatunuid Harjumaale – 32. Harjumaa tulemustest 28 positiivset proovi tuvastati Tallinnas. Võrumaale lisandus kolm positiivset proovi ning Jõgevamaale kaks. Läänemaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale, Valgamaale ja Tartumaale laekus üks uus koroonaviiruse juhtum.

Nelja positiivse tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viljandimaale lisandus uue koroonaviiruse juhtum viimati 26. septembril ja nakatumiste arv maakonnas on terviseameti andmetel 32. Maakonna nakkuskordaja ehk nakatumiste arv kahe nädala jooksul saja tuhande elaniku kohta on 10,8, riiklik nakkuskordaja tõusis aga 46,28 peale.

Koroonaviirusega on praegu haiglaravil 35 inimest. Haigus on nõudnud 68 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles