Viljandimaa koroonajuhtumite arv paisus veel kahe võrra

Sakala
Copy
Sel ajal kui Synlabi koroonaproovide võtmise kaubik Viljandis turu ja tervisekeskuse vahel seisab, on selle juures pidevalt järjekord.
Sel ajal kui Synlabi koroonaproovide võtmise kaubik Viljandis turu ja tervisekeskuse vahel seisab, on selle juures pidevalt järjekord. Foto: Elmo Riig

Nagu laupäeval, teatas terviseamet ka esmaspäeval, et Viljandimaal on kaks uut koroonaviirusesse nakatunud inimest. Märtsi keskpaigast on koroonakaardi andmetel maakonnas 34 nakatunut, ühtegi kollet siin aga ei ole.

Laupäevastest nakatunutest üks Viljandimaale sisse kirjutatud inimene elab tegelikult Tallinnas ja tema juhtum anti üle terviseameti põhja regionaalosakonnale. Teise inimese nakatumise allikat ei ole veel leitud.

Pühapäeval võetud proovidest selgus Viljandimaal taas kaks nakatunut. Üks neist on viiruse saanud perekonktaktide kaudu, teist inimest ei olnud terviseamet kella poole kümne ajal hommikul veel kätte saanud.

Terviseameti teatel ühtegi kollet tänahommikuse seisuga Viljandimaal ei ole.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis  2873 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 67 osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus enim nakatunuid Harjumaale – 34. Ida-Virumaal ja Võrumaal on juures 13 ning Viljandimaal kaks nakatunut. Saaremaale, Läänemaale ja Jõgevamaale lisandus üks uus koroonaviiruse juhtum. Kahel positiivse proovi andnul polnud rahvastikuregistris elukoht märgitud. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 42,89.

Koroonaviiruse tõttu vajab haiglaravi 33 inimest. Keegi neist pole juhitaval hingamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles