Põhja-Sakala ⟩ Vald võtab vaagimisele korrakaitseametniku palkamise

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui Tallinnas on olemas lausa korrakaitseüksus, siis kümneid kordi väiksem Põhja-Sakala vald kavatseb palgata esimese korrakaitseametniku.
Kui Tallinnas on olemas lausa korrakaitseüksus, siis kümneid kordi väiksem Põhja-Sakala vald kavatseb palgata esimese korrakaitseametniku. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tänasel Põhja-Sakala vallavolikogu istungil tuleb arutusele kahe uue ametikoha loomine: lisaks kommunikatsioonispetsialistile on plaanis tööle võtta korrakaitseametnik.

Põhja-Sakala vallavanem Jaanus Rahula ütles, et omavalitsustele pandud üsna arvukad ülesanded ja kohustused vajavad tõhusat ja läbimõeldud järelevalvet. See on aga tagaplaanile jäänud ning näiteks valla heakorra kontrollimine on praegu jagatud keskkonna- ja ehitusspetsialisti vahel. Tulevase korrakaitseametniku põhiülesanne oleks eelnõu kohaselt väärteomenetluste läbiviimine ning vallavolikogu otsuste ja omavalitsustele seatud kohustuste täitmise üle järelevalve tegemine. Lisaks oleks korrakaitsja kohustus tagada avaliku korra järgimine ning vajadusel ka kriisikomisjoni töö korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles