Päevakommentaar ⟩ Tarvo Madsen: Viljandi linnavalitsus võiks õppida paremini suhtlema

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandi raekoda
Viljandi raekoda Foto: Marko Saarm / Sakala

ÜTLEN KOHE ALUSTUSEKS, et kuulun pigem nende inimeste hulka, kes arvavad, et kui epidemioloogiline situatsioon nõuab, on piirangud vajalikud. Seega ei leia ma, et võimuesindaja – ükskõik kas linn või valitsus – peaks istuma, käed rüpes, ja laskma asjadel omasoodu minna. Küll aga on väga tähtis, et võimuesindaja tegutsemine oleks läbi mõeldud ja põhjendatud. Paraku tundub, et Viljandi linnajuhid on selles vallas tegutsedes olnud segaduses: nende argumendid on olnud puudulikud.

Koroonakriisi vältel on igasuguste koosviibimiste ja ürituste puhul keskne aruteluteema olnud see, kuidas ja mida täpsemalt peaks piirama. Teadlased on öelnud, et viirus levib iseäranis hästi ööelu käigus, ja Tartust on nüüd võtta näide, kuidas öise alkoholimüügi keelustamine selle levikut piirab. Ehkki äriliselt mõjus see keeld paljudele ettevõtjatele laastavalt, ei maksa arvudega vaielda ning seega oli nüüdne valitsuse otsus piirata üle riigi öist alkoholimüüki õige. Loodame, et sel nädalal kehtima hakkav keeld toob sama efekti, nagu tõi Tartu oma.

VILJANDIS ON HILJUTISED sündmused näidanud, et ürituste pidurdamiseks saab initsatiivi üles näidata omavalitsus ise. Näiteks teatas linn esmaspäeval, et ei anna järgmisel kolmel nädalal avalike ürituste lube. Kui meenutada viimastel nädalatel toimunut, siis Sakala veergudelt on läbi käinud kaks juhtumit, mille puhul on linn ürituse korraldajale mõju avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles