Liikuv metalliklass tõi linna sünnipäeval sära laste silmisse

Copy

Sel nädalavahetusel tähistab Viljandi linn oma 737. ja Viljandi kunstikool oma 15. sünnipäeva. Kunstikooli hoovis ja Sõbrapargis on püsti olnud töötoad, muusikat mängivad noortekeskuse DJ-kooli kasvandikud ning üles on astunud ansamblid.

Lauri Soosaar osaühingust Merkuur oli kohale tulnud liikuva metalliklassiga ning hästi sisustatud töökojas õpetas ta lastele mitmesuguseid metallitöid. Tunni-poolteisega said lapsed endale tema või abilise näpunäidete järgi teha vahvaid metallist esemeid, näiteks silte, pilte või kalalante, ning need pärast endaga koju kaasa võtta. Nii mõnigi särasilm oli innuga meisterdamas.

Soosaar on oma liikuva klassiga käinud juba ligi 800 Eesti paigas – koolides ja sünnipäevadel. Nagu ta ütles, on tema eesmärk jõuda igasse Eesti kooli.

Kunstikool on sel nädalavahetusel kõigile uudistajatele avatud. Laupäeva õhtul kulmineerub Viljandi sünnipäev peoga Koidu seltsimajas. Uksed avatakse kell 19 ja pidu algab kell 21. Pidu veab eest Tantsulaager, kelle "Tantsukatel" on pöörase nüansiga pidu: tantsitakse muusikavideote eeskujul ja eestantsijatega laval. Peol on vanusepiirang 18+.

Pühapäeval tuleb kunstikooli kõrval Liivi tänaval pikalauapidu. Sinna on kõik oodatud oma piknikukorviga, kuid avatud on ka kohvik ja pakutakse linna sünnipäevakooki.

Kõik üritused, välja arvatud laupäevaõhtune pidu Koidu seltsimajas, on tasuta. Korraldajad paluvad haigussümptomite või kehva enesetundega inimestel neist mitte osa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles