Mägede jooksul teiseks jäänud Keio Kits läks alt jalatsivalikuga

Copy

Enne Saarepeedi Mägede jooksu starti vastas Viljandimaa jooksumees Keio Kits küsimusele, kas ta võtab tänavu esikoha, et kindlasti mitte, sest ta ei ole kolm ja pool nädalat korralikult treeninud. "Naasin just Bora-Hansgrohe profiratturitega Euroopast, kus olin nende füsioterapeut ja massöör."

Esikoha noppiski ka kolmel eelmisel aastal võitjaks tulnud Olavi Allase Tartumaalt Luunja vallast ajaga 16.34. Oma mullu püstitatud rajarekordile jäi ta alla kümne sekundiga. Ühe põhjusena, miks rekord ilusast ilmast hoolimata sündimata jäi, nimetas ta terava konkurentsi puudumist – üsna kiirelt õnnestus tal oma teed minna.

Allase peamine konkurent Keio Kits nentis, et oli jooksuks valinud valed jalanõud: paksu tallaga tossude asemele tulnuks võtta naelikud, millega olnuks järskudel tõusudel ja langustel pidamine parem. "Ma ei tahtnud vigastusohtu sattuda ja piirdusin teise koha kindlustamisega," rääkis ta. Allase jooksis naelkingadega ja oli jalavarjude pidamisega igati rahul.

Teine koht tuli Kitsele ajaga 17.09. Kolmanda koha pälvis samuti Viljandi mees Joosep Tammemäe ajaga 17.34.

Saarepeedi Mägede jooksuga pandi punkt Viljandi valla neljaetapilisele seeriajooksule ning üldarvestuses võitis selle Tarmo Maiste, kes viimasel etapil oli ajaga 20.02 kuues. Reeglite kohaselt sai sarja võitjaks tulla sportlane, kes on osalenud kõigil neljal jooksul. Ajad liideti ning väiksema summa saanud jõudsid paremusjärjestuses ettepoole.

Mägede jooks sai teoks seitsmendat korda. Kolmel esimesel aastal võidutses Keio Kits, nüüd on neli korda järjest võitnud Olavi Allase. "Võitjaid on vähe olnud, tegemist on maailma kõige igavama jooksuga," naljatles võistluste teadustaja läbi valjuhääldi.

Naistest oli Mägede jooksul parim üldjärjestuses 26. koha pälvinud viljandlanna Sille Puhu ajaga 22.35. Teine oli Saarepeedi jooksja Kätlin Jakk ajaga 23.12 ning kolmas Viljandi neiu Mia Lii Kaigas ajaga 23.15.

Pensioniealine Juhan Änilane lõpetas jooksjate rivi tagumises pooles, aga oli rõõmus ja rahul. "See on omapärane jooks: siin on rajal juurikaid ja kände ning tõuse ja langusi. Väga vahva oli," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles