Ando Tulvik: EKRE seisab rahvusriigi arengu eest

Ando Tulvik
, EKRE Viljandi valla osakonna esimees
Copy
Ando Tulvik, EKRE Viljandi valla osakonna esimees
Ando Tulvik, EKRE Viljandi valla osakonna esimees Foto: Erakogu

LUGESIN 2. augusti Sakalast Heiki Raudla artiklit «Mille poolest erineb Isamaa EKRE-st?» ning EKRE liikmena tundsin, et mõni selles toodud väide vajab täpsustamist – ka kohtus antakse ju sõna mõlemale poolele.

Esiteks: meie eurosaadik Jaak Madison kuulub europarlamendis poliitilisse rühmitisse Identiteet ja Demokraatia, mis on kõige tugevam parempoolne ja rahvuslik-konservatiivne fraktsioon. Selle tegevus vastab kõige täpsemalt EKRE eesmärgile seista meie rahvusriigi edasise arengu eest. Eesti Vabariigil on mõtet üksnes rahvusriigina. Ka oma poliitilises programmis näeme Euroopa Liitu rahvusriikide liiduna, mitte liitriigina.

Väide EKRE revolutsioonilisest pöördest ja Rahvaliidu juhtkonna tagasiastumisest on lugejat eksitav. Meie erakonna ajalugu sai alguse 1989. aasta 7. mail Maaliidu moodustamisega. Olin üks delegaatidest. Rahvaliidu ja Eesti rahvusliku liikumise ühinemine vormistati 2012. aasta 24. märtsi kongressil. Ühinemise kohta kasutaksin Ülo Vooglaiu sõnu 2020. aasta 26. augusti Maalehe intervjuust: «Kui mõnikord õnnestub kokku panna vanema põlvkonna tarkus ja tasakaalukus ning noorema põlvkonna aktiivsus ja energia, siis võib mägesid liigutada.» («Ülo Vooglaid: kauplust, kooli, arsti ei ole – ja ikka räägitakse, et inimene peaks maal olema. Nalja teete?»).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles