Ööpäevaga lisandus 36 nakatunut, enim Virumaale

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Ööpäevaga lisandus Eestis 36 nakatunut, kuid Viljandimaal on seis endine.
Ööpäevaga lisandus Eestis 36 nakatunut, kuid Viljandimaal on seis endine. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2432 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 36 tulemus osutus positiivseks. Viljandimaale uusi positiivseid ei lisandunud ja terviseameti kaardi järgi on siin 29 koroonaviiruse diagnoosi saanud inimesi.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt oli enim positiivse proovi andjaid Ida-Virumaa – 19. Harjumaale laekus 10 nakatunut, Lääne-Virumaale kaks, Võrumaale üks, Tartumaale üks ja Saaremaale üks. Kahel juhul polnud positiivse proovi andnul rahvastikuregistris elukoht registreeritud.

Kõik 10 Harjumaal nakatunut elavad Tallinnas ning kaks neist olid varasemate haigete kontaktsed ja üks oli haiglaravile saabunu. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

14.-15. septembril lisandunud haigestunutest kaks olid nakkuse toonud Tuneesiast ja Prantsusmaalt, viis olid varem haigestunute kontaktsed ja ühel juhul toimus nakatumine lasteaias.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 17, 21. augusti Viimsepäeva Katedraali klubiürituse koldega 10, Gourmet Coffee koldega 23 ning muusika koldega seitse. Töökohal haigestumise koldega on seotud kaheksa haigusjuhtu. Tallinna Männi lasteaia koldes on nakatunuid kaheksa.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel 1139 inimest, kellest 190 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud 19 nakatunust on 12 lähikontaktsed. Üks Lääne-Virumaa haigestunutest on Tapal resideeruv sõjaväelane. Ülejäänud juhtumite nakatumiste asjaolud on veel väljaselgitamisel. Kokku on ida regioonis seitse aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud üheksa ja Sillamäe töökoha koldega 11 inimest. Tutvuskonna koldes on tänahommikuse seisuga 15 inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 348 inimest, kellest on haigestunud 90.

Tartumaale ja Võrumaale lisandunud kahe juhtumi puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega. Lõuna regioonis on neli kollet: Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut), sõpruskonna kolle (viis inimest) ja Orava kolle (kuus inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 315 inimest, kellest 46 on haigestunud.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus Saaremale üks nakatunu, nakkusallikas on selgitamisel. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 34 inimest, kellest üheksa on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: et lähikontaktiks peetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada. Sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel, see aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida. Samuti soovitab terviseamet paigaldada oma telefoni koroonaäpp HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles