Mulgikeelne ajaleht hakkab ilmuma vallalehtede vahel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Septembrist ilmub Üitsainus Mulgimaa Viljandi, Mulgi ja Tõrva vallalehe vahel.
Septembrist ilmub Üitsainus Mulgimaa Viljandi, Mulgi ja Tõrva vallalehe vahel. Foto: Ave Grenberg

Septembris ilmub Üitsainus Mulgimaa esmakordselt Viljandi, Mulgi ja Tõrva vallalehtede vahel. Mulgikeelne leht hakkab jõudma iga kuu 11 000 inimese koju.

Nagu ütles lehe toimetaja Kristi Ilves, siis seni trükiti Mulgi Kultuuri Instituudi poolt välja antavat Üitsainus Mulgimaad neli korda aastas ja selle trükiarv oli 2500 eksemplari. Lehte jagati Mulgimaa omavalitsustes, kauplustes, raamatukogudes ja erinevates infopunktides. „Varem kojukanne puudus ja ma isiklikult viisin lehti mulgimaa valdadesse kohale, aga paljude inimesteni see ei jõudnud,” rääkis Kristi Ilves. Leht on leitav ka elektrooniliselt. „Osa mulke elab kaugemal, nemad võivad Viljandi või Mulgi valla lehe endale koju tellida ja vahelehena saavad nad ajalehe Üitsainus Mulgimaa, esialgu Tõrva vallalehte koju tellida ei saa,” lisas ta.

Viljandi vallavanem Alar Karu ütles, et mulgikeelse lehe piiratud ja juhuslik levik oli peamine põhjus, miks vallajuhid soovisid seda vallalehtede vahele. „Kuna lehe tiraaž mitmekordistub ja otsepostitusega jõuab see vallaelanike koju, on Mulgimaa piirkond tulevikus väga hästi kaetud. Meile on oluline, et inimesed tunneksid, et kuuluvad ajaloolise Mulgimaa piirkonda, ja et mulgi keel kanduks edasi ka järgnevatele põlvkondadele. Usun, et see on suur edasiminek mulgi keele ja kultuuri levitamisel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles