Võrtsjärve ääres peetakse angerjafestivali ja Kolga-Jaanis laata

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb mulluselt angerjafestivalilt.
See ülesvõte pärineb mulluselt angerjafestivalilt. Foto: Elmo Riig

Laupäeval leiab aset teine Võrtsjärve angerjafestival, mille peakorraldaja on mittetulundusühing Võrtsjärve Sõprade Selts koos piirkonna ärksate kaluritega. Samal päeval peetakse Kolga-Jaanis kohalikku laata.

Kolga-Jaani väljanäitusele ja sügislaadale saavad kaupmehed, kes riietuvad 1930. aasta kombe kohaselt, kauplemiskoha tasuta. Müügilettidel on oma toodang ja käsitöö.

Festivali kodulehe andmetel soovib ettevõtmine tutvustada Võrtsjärve kui põnevat toidupiirkonda ja näidata kohalike kalurite traditsioone kalaroogade valmistamisel. Tutvustatakse ka maailma toidukultuuri, sest angerjas on au sees nii Rootsis, Inglismaal, Hollandis kui ka kaugel Aasias. Angerjat saab praadida, grillida ja süüa mitmel eri moel. Põnevaid maitseid aitavad külalisteni tuua Tauno Laasik ja Emmanuel Wille.

Võrtsjärve põhjakaldal saab osaleda mitmesugustes õpitubades. Külla kutsuvad kaluripered, kes korraldavad angerjaga seonduvaid õpikööke ja tutvustavad piirkonna traditsioone. Uksed avavad Kiviranna ja Viinakingu talu ning kalurid Valma külamajas. Festivali lõpetavad Ulge pargis Marko Matvere ja akordionist Peep Raun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles