Viljandi haiglas pääseb rohkem patsiente sisehaiguste arsti vastuvõtule

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandi haigla teatas, et edaspidi laiendatakse sisehaiguste arstide vastuvõttude arvu.
Viljandi haigla teatas, et edaspidi laiendatakse sisehaiguste arstide vastuvõttude arvu. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla teatel alustavad alates 10. septembrist sisearsti ambulatoorsete vastuvõttudega lisaks Heldi Ainjärvele sisehaiguste osakonna arstid Marika Niinemets ja Margus Põder, kes enne tegutsesid üksnes statsionaarse ravi poolel. Patsiendi jaoks tähendab see seda, et sisearsti ambulatoorseid vastuvõttude on edaspidi rohkem.

Viljandi haigla pressiteates on kirjas, et sisearstide vastuvõttude mahu täiendamine täidab Viljandi haigla visioonis sõnastatud eesmärke parandada maakonna inimeste ravi järjepidevust, patsiendikesksust ja kvaliteeti.

"Sageli jäävad statsionaarsel ravil viibinud ja koju kirjutatud patsiendid ravi üleminekul järgmisesse etappi kahe teenusosutaja "vahele" ja vastutus kipub hajuma. Sisearstide ambulatoorsete vastuvõttude mahu suurendamine annab võimaluse statsionaaris töötavatel arstidel teha oma patsientidele haiglaravi järgsel perioodil järelvisiite," ütles Viljandi haigla ravijuht Mart Kull. Tema sõnul saab selle käigus hinnata haiglas kokku lepitud raviplaanide toimimist ning patsiendi üldist hakkamasaamist. Vajadusel räägitakse perearstiga tuvastatud kitsaskohad raviplaanis ka läbi. "Inglise keeles iseloomustab sellist teenusmudelit termin warm handoff (soe üleandmine), mis tähendab, et haigla võtab natuke pikema vastutuse statsionaaris viibinud patsiendi ravi osas," lisas Kull.

Arsti juurde pääseb perearsti või eriarsti saatekirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles