Lisandus 15 uut koroonaviiruse juhtu, nakkuskordaja langes veidi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Koroonaviiruse sissesõidu testimine
Koroonaviiruse sissesõidu testimine Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Terviseamet andis teada, et viimase ööpäeva jooksul tuvastati Eestis 15 uut COVID-19 positiivset proovi. Enim nakatunuid, seitse, lisandus Harjumaale. Ida-Virumaale lisandus kolm ja Jõgevamaale tuli juurde üks nakatunu. Neljal positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris registreeritud elukoht. Viljandimaale pole praegu teadaolevalt ühtegi koroonaviiruse juhtu. Nakkuskordaja kukkus Eestis 16,1 pealt 16 peale.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud seitsmest uuest haigusjuhust kaks on sisse toodud välisriigist (ühel juhul Euroopa Liidust ja ühel juhul Venemaalt), ühel juhul on viirus saadud tuttavalt. Üks uus juhtum on seotud Vene Teatriga ja teater sulges seetõttu vähemalt nädalaks oma uksed. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Neljast positiivse proovi andnud välismaalasest üks on seotud spordiüritusega Ironman. See inimene viibib isolatsioonis.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on neli aktiivset kollet. Nii Ülemiste City kui Nõmme Kalju koldega on praegu seotud kaheksa haigusjuhtu ning saunapeo koldega kuus juhtu. Vene Teatri koldega on seotud kuus haigusjuhtu (tööl ja pereringis nakatumine kokku).

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel üle 500 inimese.

Kaks Ida-Virumaa haigusjuhtu on seotud nakatumisega pereringis.

Kõik koroonaviiruse proovid, mis on võetud Lõuna-Eestis peetava WRC-ralli etapiga seotud inimestelt, on osutunud negatiivseks.

Terviseameti kahe regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviiruse levikuga seos ligi 1300 inimest, haiglaravil on üheksa inimest ning viirus on Eestis nõudnud 64 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles