Ööpäevaga lisandus kaks nakatunut

Üllar Priks
, reporter
Copy
Koroonaproovi tegemine Viljandis.
 
Koroonaproovi tegemine Viljandis.  Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 228 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest kaks osutus positiivseks. Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekusid mõlemad positiivsed proovitulemused Harjumaale, neist üks Tallinna.

Esmaspäeva hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa inimest, juhitaval hingamisel ei olnud ühtegi patsienti. Möödunud ööpäeva jooksul sai haiglast koju üks inimene, koroonaviiruse tõttu vajas hospitaliseerimist üks patsient.

Haiglates on lõpetatud 411 COVID-19 haigusjuhtumit  398 inimesega. Terviseameti pressiteates rõhutatakse, et ühe inimese kohta võib olla mitu haiguslugu, näiteks siis, kui inimene viiakse üle ühest haiglast teise. Sellisel juhul esimeses haiglas juhtum lõpetatakse ja teises avatakse. Haiglate koormuse hindamiseks on oluline neid eristada.

Praeguseks on tervenenud 2088 inimest. Neist 1582 inimese (75,8%) haigusjuhtum on lõpetatud, 506 inimese puhul (24,2%) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 13,8.

Eestis on kokku tehtud rohkem kui 148 000 esmast proovi, nendest 2375 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles