Põhja-Sakala vallale valitakse järjekordne vanem

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Põhja-Sakala volikogu valis viimati vallavanemat eelmise aasta septembris kui valituks osutus Hermann Kalmus (paremal). Sel neljapäeval tuleb taas vallavanemat valima asuda.
Põhja-Sakala volikogu valis viimati vallavanemat eelmise aasta septembris kui valituks osutus Hermann Kalmus (paremal). Sel neljapäeval tuleb taas vallavanemat valima asuda. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala volikogu neljapäevasel istungil tuleb arutusele praeguse vallavanema Hermann Kalmuse tagasiastumine ning uue vallavanema valimine. Praegu pole ühtegi kandidaati ametlikult välja pakutud ning kõige tõenäolisem on abivallavanem Jaanus Rahula jätkamine vallavanemana.

Põhja-Sakala vallavolikogu esimees Aino Viinapuu kinnitas, et Hermann Kalmuse tagasiastumine ei ole kahtluse all ning neljapäeval valitakse vallale tõepoolest uus juht. Kes selleks saada võiks, sel teemal Viinapuu arutlema ei soostunud.

«Mina ei saa selle kohta midagi öelda, selle otsuse langetab volikogu istungi ajal,» sõnas Viinapuu. «Ei ole kohane Sakala kaudu enne kandidaate välja käia, vallavanemat valib siiski volikogu. Sakala ei ole koht, kus vallale vanemat valitakse.»

Uuele vallavanemale langeb Viinapuu sõnutsi ülesanne Põhja-Sakala valda tasakaalukalt ja mõistlikult edasi juhtida. «Kõik, mis seni välja on tulnud ja mis seestpoolt paista on ... See pilt ei ole ilus,» tunnistas Viinapuu. «Ükskõik kes selle töö endale võtab, lihtne see olema ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles