Galerii ⟩ Kuhjavere külateatrite festival toob taas kokku harrastusteatreid üle Eesti

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Laupäeval kell 11 anti Põhja-Sakala vallas vihmasest ja jahedavõitu ilmast hoolimata edukas stardipauk kahepäevasele Kuhjavere teatrifestivalile. Järjekorras kuueteistkümnendal festivalil esineb tänavu 13 truppi Eestist ja välismaalt, näha saab nii täiesti uusi tulijaid kui ka vanu tuttavaid, kes korduvalt Kuhjaveret külastanud.

Hoolimata viletsast ilmast oli laupäeva hommikuks kohale tulnud palju rahvast ning vaba koha leidmine osutus üsna keeruliseks. Nii nooremat kui vanemat publikut tuli kohale arvukalt, teatrifestivali parkla sai autosid täis ning korraldajad olid rõhku pannud turvalisusele: desoainet leidus nii sissepääsu juures kui ka festivalialal mitmes kohas.

Festival algas lõbusate nootide ja vihmakrabinaga telgi katusel. Kõige esimesena astus laupäeval ette trupp Avinurme Suveteater lustaka ja rahvast naerutava tükiga "Mitte millestki midagi ehk Ilma naisteta ei saa … vist?!", mille lavastaja Marika Oolberg ka ise etenduses kaasa lööb. Lõbusas tükis visati villast ning ei puudunud ka südamlikud alatoonid ja muidugi õpetlik ivake – kui inimesed üksteisega suhtleksid, oleks elu kõigil lihtsam ja ilusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles