Staažikas raamatupidaja kandis aastaid valla raha endale (22)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala valla pangakontodelt kadus kümne aasta jooksul raha nii, et keegi seda ei märganud. Augustis sai selgeks, et raha liigutas ebaseaduslikult pearaamatupidaja.
Põhja-Sakala valla pangakontodelt kadus kümne aasta jooksul raha nii, et keegi seda ei märganud. Augustis sai selgeks, et raha liigutas ebaseaduslikult pearaamatupidaja. Foto: Marko Saarm (montaaž)

Pikka aega valla raha omastamise pärast justkui püssirohutünni otsas elanud Põhja-Sakala valla pearaamatupidaja hirm sai tõelisuseks paar tundi enne suvepuhkuse algust. Reede õhtul kutsuti ta vallajuhtide juurde ja anti talle teada, et teda kahtlustatakse varastamises.

Paarkümmend aastat valla raamatupidamist juhtinud Elle Tints oli oma sõnul seda hetke kartnud juba pikka aega, sest oli kindel, et kõik tuleb ükskord välja. «See oli jube,» ütles ta. Reede õhtul tunnistas ta vallajuhtidele oma tegevuse üles ning esmaspäeval tegi vallavanem juhtunu kohta politseile avalduse. Nüüd ootab ees uurimine ja seejärel tõenäoliselt kohtuprotsess.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles