Räämas kiriku sisemine elu tõi Sven Andresonile töötahte

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Sven Andreson
Sven Andreson Foto: Kristi Markov

«Ehk ilmutuseks on seda palju lugeda ...» alustas Sven Andreson juttu Lalsi Püha Nikolause kiriku restaureerimise algusaega meenutades, «aga kui esimest korda siia kirikusse sisse astusin, oli teenistus käimas. Kui muidu sõidad autoga mööda ning pole kunagi sisse läinud ja kui siis ühel hetkel sisse astud ja on käimas ortodokslikule kirikule omane liturgia viirukisuitsu ja küünlatulega ning kõlamas ürgse moega kirikulaul, on see kõik esteetiliselt väga mõnus.»

Just see võiski olla tõuge, miks Andresonist sai kogukonna eestvedaja restaureerimistöödel kirikus, mis väljast oli räämas, aga seest täiesti elus. Üheskoos kohaliku kogukonna ja mittetulundusühingu Vanaajamaja asutajaliikme Andres Uusiga on nad seal ehitanud ligemale neli aastat.

Kui Uus on ehituspealik, siis põhiline, millest Andreson alustas, oli teadvustada kogukonnale, kui ilus ja kaunis on see hoone. Praegu võib öelda, et kõik, kes kirikut selle renoveerimise aja jooksul on näinud, on ka sellest mõttest aru saanud ja sellega kaasa tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles