Varik ja Kunnas võidutsesid Toilas

Priscilla Õmblus
Copy
Eile Toila külje all Pühajõe krossirajal peetud Eesti meistrivõistluste etapil polnud külgvankrite arvestuses vastast Kert Varikule ja Lari Kunnasele.
Eile Toila külje all Pühajõe krossirajal peetud Eesti meistrivõistluste etapil polnud külgvankrite arvestuses vastast Kert Varikule ja Lari Kunnasele. Foto: Rauno Kais

Toila külje all Pühajõe krossirajal jätkusid külgkorviga mootorrataste ja quad'ide Eesti meistrivõistlused. Esimesena nimetatud klassis võtsid etapivõidu Kert Varik ja Lari Kunnas ning teises oli parim valitsev Euroopa meister Kevin Saar.

Kui augusti algul Tihemetsa lähedal Lauri krossirajal peetud Eesti meistrivõistluste teisel etapil tuli Varikul ja Kunnasel tehnilise apsaka pärast sõit pooleli jätta, siis läinud pühapäeval Toila lähistel Pühajõe krossirajal ei andnud nad teistele sõnaõigust.

Külgkorviga ratastel võitis esimese finaalsõidu eelmise aasta MM-i kuues mees Kert Varik, kellel tänavu on korvimeheks soomlane Lari Kunnas. Alguses püsisid nende tuules lühikest aega Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas), kuid mida aeg edasi, seda suuremaks vahe kärises ja Varik/Kunnas (WSP Husqvarna, AYR Racing Team) võtsid lõpuks kindla võidu. Enamik sõidust pidid Normak/Kasesalu teist kohta kaitsma Gert Gordejevi ja valitseva maailmameistri lätlase Kaspars Stupelise vastu. Nagu eelmiselgi etapil pidas noorte meeste närv vastu ning nad lõpetasid teisena poolesekundilise eduga Gordejev ja Stupelise ees (Husqvarna, RedMoto Racing).

Teises sõidus said Varik/Kunnas taas kohe ees minema ja võtsid taas kindla võidu. Teisele kohale heitlesid Normak/Kasesalu ja Gordejev/Stupelis ning selle duelli lahendus saabus traagiliselt sõidu teises pooles. Normaku ja Kasesalu tsikkel kaldus ühel hüppel liiga vasakule küljele, Normak lendas tsiklilt ning üksi sõitjaks jäänud Kasesalu tuiskas rajalt välja. Õnneks meestega midagi hullu ei juhtunud ja nad jätkasid hiljem sõitu, kuid enamat viiendast kohast nad ei suutnud. Variku ja Kunnase järel lõpetasid seega teisena Gordejev ja Stupelis ning kolmandana avasõidu viiendad Robert Lihtsa ja Birger Taal (Kagu MK).

Kahe sõidu kokkuvõttes võitsid seega Varik/Kunnas, teised olid Gordejev/Stupelis ja kolmandad Normak/Kasesalu, kes jätkavad neljapunktilise eduga Variku/Kunnase ees meistrivõistluste liidrikohal.

Quad Openis oli taas löömatu viimase kolme aasta Euroopa meister Kevin Saar (Yamaha, Pärnu MC). Ta näitas sellist kiirust, et enamik konkurentidest kaotas talle vähemalt ühe ringiga.

Quad Junioris võidutses seekord Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team), veteranide arvestuses oli kiireim mees rajal Olari Saarme (KTM, Sõmerpalu MK).

Castrol Eesti motokrossi meistrivõistlused jätkuvad tuleval pühapäeval, 16. augustil Türi lähedal Kihli motokeskuses, kus on taas stardis külgkorvid ja quad'id.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles