Ööpäevaga lisandus 14 nakatunut

Eget Velleste
, reporter
Copy
Möödunud ööpäev analüüsiti Eestis 1405 COVID-19 põhjustava viiruse esmast proovi, millest 14 osutus positiivseks. Viljandimaale nakatunuid ei lisandunud ning maakonna haigusjuhtude arv on 26.
Möödunud ööpäev analüüsiti Eestis 1405 COVID-19 põhjustava viiruse esmast proovi, millest 14 osutus positiivseks. Viljandimaale nakatunuid ei lisandunud ning maakonna haigusjuhtude arv on 26. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1405 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 14 osutus positiivseks. Viljandimaale nakatuid ei lisandunud.

Terviseamet edastab pressiteates, et rahvastikuregistri andmete järgi laekus kaheksa positiivset proovitulemust Tartumaale, neist kaks Tartusse, kolm ööpäeva jooksul tuvastatud Tartumaa juhtumit on seotud ööklubiga Shooters. Üks uus koroonaviiruse juht tuvastati nii Harjumaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal kui Põlvamaal. Lääne-Virumaa juhtum on seotud Tartu ööklubi Vabank puhanguga. Ühe positiivse tulemuse saanud inimese puhul maakonna tunnus rahvastikuregistris puudus.

Epidemioloogiliste uuringute käigus on terviseamet tuvastanud, et ööklubi Vabank koldega on hetkel seotud 35, ööklubiga Naiiv 16 ja ööklubiga Shooters 11 nakkusjuhtu.

8. augusti hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel oli üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 396 COVID-19 haigusjuhtumit 383 inimesega.

Tervenenud on 1961 inimest. Neist 1485 inimese (75,7 protsenti) haigusjuhtum on lõpetatud, 476 inimese puhul (24,3 protsenti) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 125 000 esmast proovi, nendest 2147 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Järgmised kaks nädalat on Eestis kriitiline aeg, mille jooksul on meil võimalik puhangud kontrolli alla saada juhul, kui me kõik käitume vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti ruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks vältida.

Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mis tahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võta ühendust oma perearstiga.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles