Viljandis kerkis ranitsatoetus 50 euro võrra

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandimaa vallad ja linn maksavad esimesse klassi asujatele ühekordset ranitsatoetust.
Viljandimaa vallad ja linn maksavad esimesse klassi asujatele ühekordset ranitsatoetust. Foto: Tairo Lutter

Kooli alguseni on jäänud üks kuu ning maakonna vallad ja linn jagavad esimesse klassi minejatele 100–150 eurot ranitsatoetust. Valdade ranitsatoetus on jäänud samaks, kuid Viljandis saavad sel aastal esimesse klassi minejad 50 eurot rohkem kui mullu.

Viljandis saab esimesse klassi mineja 150 eurot. Linna haridusspetsialist Maie Joala ütles põhjenduseks, et toetuse tõus on seotud miinimumpalkade ja hindade tõusuga.

Toetuse saamiseks peab esimesse klassi minev laps olema olnud Eesti rahvastikuregistri andmetel Viljandi elanik vähemalt 12 kuud enne kooli astumist ning minema Viljandi linna kooli. Kui ta läheb mujale, peab olema see põhjendatud, näiteks kui Rajaleidja otsusega on tal vaja väiksemat klassi või teise õppekeelega kooli.

Eraldi avaldust ranitsatoetuse saamiseks tegema ei pea. Kui esitatud on esimesse klassi astumise taotlus, siis sellega koos esitati taotlus ka koolimineku toetuse saamiseks. "Eraldi teevad avalduse need, kes ei lähe Viljandi linna munitsipaalkooli," ütles Joala ja lisas, et sellised on Waldorfi kooli minejad ja mujale õppima  suundujad.

Teisipäevaks oli linnavalitsusele teada 177 toetuse saajat.

Viljandi valla ranitsatoetus on tänavu 100 eurot. Viljandi valla haridus- ja kultuurinõuniku Maive Feldmanni sõnutsi saab toetust esimesse klassi minevad laps, kelle elukoht oli 1. juunil Viljandi vald. Ranitsatoetuse saamiseks tuleb vallavalitsusele esitada 31. augustiks taotlus, mille leiab valla kodulehelt.

"Prognoositavalt jõuab vallas ranitsatoetus veidi rohkem kui saja kooliteed alustava lapseni," lausus Feldmann.

Põhja-Sakala vallas makstakse ranitsatoetust nagu eelmistelgi aastatel 150 eurot. Põhja-Sakala valla sotsiaaltöötaja Piret Juki sõnutsi on tingimiseks, et vähemalt üks vanematest ja laps on rahvastikuregistri andmetel Põhja-Sakala valla elanikud ning nad elavad samal aadressil. Taotlusi saab esitada 1.–30. septembrini.

Mulgi valla ranitsatoetuse suurus on 100 eurot. Toetust makstakse vallavalitsuse korraldusega nimekirja alusel ja eraldi avaldust esitama ei pea. Abivallavanema Ene Maateni sõnul on toetuse saajaid sel aastal 69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles