Veel üks välismaalane kannab Viljandimaal koroonaviirust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Maski kandmise mõttekuse kohta on arvamused ja soovitused erinevad. Kui maski on juba kord kasutatud ehk kantud, soovitatakse see ära visata.
Maski kandmise mõttekuse kohta on arvamused ja soovitused erinevad. Kui maski on juba kord kasutatud ehk kantud, soovitatakse see ära visata. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Kui laupäeval teatas terviseamet Viljandimaal tuvastatud koroonahaigest poolakast, siis tänaseks on ametil info ka sama tõbe põdeva ukrainlase kohta. 

Terviseameti info põhjal on mõlemad COVID-19 positiivsed välismaalased Viljandimaal kui võõrtöölised.

Esmaspäeva hommikul teatas terviseamet, et kõik 18 Poola kodaniku lähikontaktset on jälgimisel ja neilt võetakse proov. Lähikontaktiks peab amet olukorda, kui nakatunud on veerand tunni vältel kellelegi lähemal kui kaks meetrit.

Terviseameti lõuna regiooni juht Tiia Luht ütles Sakalale, et nakatunud Ukraina kodanik oli eelmisel teisipäeval Eestisse saabunud erilennukiga, mis tõi Ukrainast võõrtöölisi. Luhti sõnul on ka ukrainlase lähikontaktsed jälgimisel, kuid nende arvu ei osanud ta öelda. Proovi oli ukrainlane andnud lennujaamas.

Terviseameti Sakalale esitatud andmete põhjal on Viljandimaal nüüd koroonaviirusesse nakatunuid teada 21, kelle hulka kuuluvad ka nimetatud poolakas ja ukrainlane.

Terviseameti koduleht on mõnda aega näidanud oma koroonakaardil maakonna juhtumite arvuks 25, kuid see on ekslik. Nagu põhjendas terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar, on statistikat korrigeeritud ja eemaldatud on need, kelle kordusproovid olid negatiivsed. 

Nagu Saar kinnitas, võib esimene proov osutuda ekslikuks ja anda valepositiivse vastuse, kuigi inimene on terve. «Kuigi valepositiivseid teste esineb, on PCR-põhised testid väga usaldusväärsed. Kordustest tehaksegi juhul, kui mingil põhjusel ei olda vastuses kindel,» lausus ta.

Kui äsja lisandunud koroonahaiget ukrainlast ja poolakat mitte arvestada, tuvastati Viljandimaal viimane koroonahaige aprilli teises pooles. Siis nakatus klienditeenindaja, kes ei osanud öelda, kelle käest ta viiruse oli saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles