Eesti Post hoiatab libakampaania eest

Sakala
Copy
Eesti Post märgib, et mitte kunagi ei tohiks sisestada oma andmeid veebilehtedel ja linkides, mille päritolu pole kindel.
Eesti Post märgib, et mitte kunagi ei tohiks sisestada oma andmeid veebilehtedel ja linkides, mille päritolu pole kindel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Post annab teada, et taas on levimas pealtnäha Eesti Posti või Omniva nime alt reklaamitav liba- ja õngitsuskampaania, millega lubatakse auhindu, kutsutakse klienti teenusele tagasisidet andma või teatatakse tasulise paki saabumisest. 

Libakampaania võib levida nii interneti kui SMS-i teel. Eesti Post ehk Omniva pole libakampaaniaga kuidagi seotud ning kutsub oma kliente üles ettevaatlikusele.

Kindlasti tuleks tähelepanu pöörata, milliselt aadressilt, numbrilt või veebidomeenilt pakkumine tuleb. Kui aadressiga on võõrapärane, siis tuleks kindlasti selle avamisest hoiduda. 

Eesti Posti ja Omniva korrektne domeen on omniva.ee ning pakiteated tulevad aadressilt teavitus@omniva.ee. Tihti levivad libakampaaniaga koos ka libakontode alt postitatud soovitused, mis peaks kogenematu veebikasutaja silmis usaldusväärsust suurendama.

Eesti Post märgib, et mitte kunagi ei tohiks sisestada oma andmeid veebilehtedel ja linkides, mille päritolu pole kindel. Omniva ei küsi kunagi kliendi krediitkaardi andmeid, mistõttu tasub olla selliste teadete suhtes eriti tähelepanelik isegi siis, kui logo tundub õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles