Kolme Tamme jooksul jäid Viljandisse hõbe ja kuld

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Laupäeval peeti Viiratsis traditsiooniline Kolme Tamme jooks. 10,6-kilomeetrise distantsi parim oli ajaga  33.24 Dmitri Anistov Kohtla-Järvelt, teise koha noppis ajaga 33.53  viljandlane Keio Kits ja kolmandaks tuli ajaga 37.46 Tarmo Maiste Tallinnast. Viljandlane Raivo Nõmm oli neljas, kuues oli viljandlane Alar Klaar, seitsmes Indrek Hubel Vana-Võidust ja kaheksas Janek Vanamets Viljandist.

Naistest võidutses Maris Tamm Viljandist ajaga 46.33,2, teine oli viljandlanna Silja Mikk ajaga 46.40,3 ja kolmas Mirjam Vint Tallinnast ajaga 47.03,3. Jooksu protokolli leiab siit.

Kokku oli jooksul 78 osalejat. Korraldaja Veiko Jüris sõnas, et tänavu oli jooksjaid veidi vähem kui tavaliselt, mil neid on olnud sada ja rohkem.

Meeste tase oli siiski hea: siin võitnud Dmitri Anistov sai äsja Eesti meistrivõistlustel pronksi. Esimesed pool jooksu olid Dmitri Anistov ja Keio Kits koos, siis rebis hilisem võitja viljandlasest lahti. Veiko Jüris lisas, et naiste tase oli veidi nõrgem ning kaks esimest kohta jagasid kohalikud sportlased. Naiste seas võitnud Maris Tammel osales kaks venda, korvpalluritena tuntud Rauno ja Reimo Tamm ning neil kõigil oli seljas särk kolme tammega, mis sümboliseeris vahvalt nende perekonda ja traditsioonilt jooksu.

Kolme Tamme jooks on traditsiooniline Viljandi vallas korraldatav jooksuüritus, millega jätkatakse jooksutraditsioone ja antakse võimalus sportlikuks tegevuseks vallas. Ühtlasi on jooks Viljandi valla seeriajooksu teine etapp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles