Naised lähevad kaheks ööpäevaks koormust taluma

Sakala
Copy
Sakala ringkonna naiskodukaitsjad (vasakult) Mari Mesipuu, Ebe Õnne, Kristiina Susi ja Daniela Erit mullu Tartumaal toimunud koormusmatkal.
Sakala ringkonna naiskodukaitsjad (vasakult) Mari Mesipuu, Ebe Õnne, Kristiina Susi ja Daniela Erit mullu Tartumaal toimunud koormusmatkal. Foto: Naiskodukaitse Sakala ringkond

Kui teine suvekuu vahetub kolmanda vastu, võib Viljandi vallas nii valges kui pimedas matkamas näha militaarse olekuga naisi.

Nagu teatas Naiskodukaitse Sakala ringkonna aseesinaine Kai Kannistu, on 31. juulist 2. augustini kavas naiskodukaitsjate koormusmatk, millel võtab mõõtu 16 võistkonda kogu Eestist.

«Väga oodatud võistlus on igal aastal eri maakonnas, seekord on korraldaja teatepulk Sakala ringkonna käes,» lausus ta. «Kaks ööpäeva kestva sõjalis-sportliku luurevõistluse jooksul kontrollitakse osalejate sõdurioskusi ja -teadmisi. Koormusmatk paneb proovile võistlejate füüsilise ja vaimse poole ning naised peavad oskama kasutada baaskursustel õpitut.»

Varjatud liikumine maastikul on kavas neljaliikmeliste võistkondadega nii päeval kui ka öösel, vastavalt ettemääratud ajagraafikule ning trassile. Naistel tuleb täisvarustuses ja jalgsi läbida teekond, mille pikkus linnulennult on 33 kilomeetrit. Võistkond peab kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja liikuma ilma igasuguse kõrvalise abita. Läbitakse kõik kaardile kantud kontrollpunktid ja lahendatakse seal etteantud ülesanded.

«Võistlusele antakse start reede õhtul Väluste lasketiirust ja mõõduvõtmine lõpeb pühapäeval lõuna paiku. Sel ajal võib Väluste, Riuma, Rebaste ja Tusti küla piirkonnas kohata kaitseväe vormis ja relvadega naisi,» lisas Kannistu. «Korraldajad ootavad piirkonna elanikelt mõistvat suhtumist ja paluvad vabandust võimalike ebamugavuste pärast.»

Koormusmatka korraldamises on naiskodukaitsjate koostööpartnerid Kaitseliidu Sakala ja Järva malev, kodutütarde Sakala ringkond, Noorte Kotkaste Järva, Jõgeva ja Sakala malev, keskkonnainspektsioon ja Elamuspank.

Naiskodukaitse on üle-eestiline vabatahtlik naisi koondav organisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse Kaitseliidu tegevuses osalemisega, kodanike harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmisega. Naiskodukaitsel on enam kui 2600 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles