"Koos teeme, koos vastutame!" Taksojuhivastases raskes kuriteos süüdistatavad alaealised kokkuleppele ei lähe

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viiest süüalusest kahe alaealise kohtuasi jätkub üldmenetlusena sügisel. Ülejäänud kolmega on prokuröril sõlmitud kokkulepe, mida kohus ei ole veel kinnitanud.
Viiest süüalusest kahe alaealise kohtuasi jätkub üldmenetlusena sügisel. Ülejäänud kolmega on prokuröril sõlmitud kokkulepe, mida kohus ei ole veel kinnitanud. Foto: Elmo Riig

Ülemöödunud sügisel Viljandi taksojuhi röövimises ja ründamises kahtlustatavad alaealised noormehed ei jõudnud prokuratuuriga kokkuleppele. Neist ühe puhul ei leitud olevat sobilikud prokuröri tingimused ning teine otsustas spontaanselt kohtupingis eakaaslase suhtes solidaarsust üles näidata ja kompromissist loobuda. Ülejäänud kolme süüalusega on prokuröril kokkulepe sõlmitud.

Enne jaanipühi peetud istungil nentis ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa, et alaealise Germo tsiviilkostjad ei nõustunud läbirääkimistel prokuratuuri tingimustega ning tema kohtuasja arutamist jätkatakse septembris üldmenetluses. Ülejäänud nelja kohtualuse suhtes olid kaitsjad prokuröriga sõlmimas kokkulepet, et jõuda aega säästva kohtulahendini. Kohtuniku pärimise peale, kas asjaosalised ise on kriminaalasjade eraldamisega päri, vastas aga Janari, et soovib kohtupidamist jätkata koos Germoga. Enda kohapeal tehtud otsust põhjendas ta nii: «Koos teeme, koos vastutame!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles