Niitjad valmistuvad võistluseks

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Eelmisel suvel pälvis tiitli «Soomaa vikatimees 2019» Mihkel Maala.
Eelmisel suvel pälvis tiitli «Soomaa vikatimees 2019» Mihkel Maala. Foto: Elmo Riig

Soomaal traditsiooniks saanud vikatiga niitmise päev on sellel aastal Soomaa rahvuspargis Tipu külas Sonni talus laupäeval, 4. juulil.

Niidupäevale kogunetakse hommikul kell üheksa Sonni talu juures, kus registreeritakse osalejaid ja loositakse maatükke.

Võistluse korraldaja palub osalejail end ette registreerida telefonil 511 8673 ning samast saab ka täpsemat infot.

Pärast niitmist vaadatakse traditsiooni kohaselt Soomaa sõprade seltsi tellitud ja Imre Annuse vändatud filmi «Vikati elukaar» ja Soomaa kultuurilugu tutvustavat vanade fotode näitust.

Vikatiga niitmist au sees hoida aitava võistluse «Soomaa vikatimees» eesmärk on korraldaja Tõnis Kortsu sõnul tutvustada vikatiga niitmist ja luhtade hoolduse tähtsust.

Sellel aastal tuleb «Soomaa vikatimees» juba kolmeteistkümnendat korda. Aastaid on selgitatud välja ka parim niitja. 2013. aastal oli parim Aimar Arro Soomaa lähedalt Puiatus asuvast Nurme talust, Soomaa vikatimehe tiitli 2014 võitis Ardi Printsmann Viljandist, Soomaa vikatimees 2015 oli Väino Luik ja 2016. aastal sai Kuldvikati Jüri Tõnisson Tartust. 2017. aastal oli parim niitja tuntud mesinik Madis Mutso, kellel see ei olnud esimene kord «Vikatimees» kinni panna, 2018. aastal tuli võitjaks Soomaa piirkonna juurtega Raimund Talts. 2019. sai Soomaa vikatimehe tiitli Mihkel Maala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles