Mees käis kuu aja jooksul viisteist korda oma lemmikpoest viina ja sakuskat varastamas (4)

Margus Haav
, reporter
Copy
Mulgimaal tegutsenud viinaninast sarivaras jäi truuks ühele margile ja ühele poele. 
Mulgimaal tegutsenud viinaninast sarivaras jäi truuks ühele margile ja ühele poele. Foto: Arvo Meeks

Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas astus kohtu ette mees, kes möödunud aasta lõpul varastas süstemaatiliselt ühest Karksi-Nuia kauplusest viina ja vahel ka toiduaineid. Kokku jäi tema arvele 15 vargust, mis olid toime pandud möödunud aasta 2. novembrist 3. detsembrini. 

Esimene nendest oli novembri teisel päeval, mil tema saagiks langes pooleliitrine pudel valget viina Ekstra ja kaks 0,2-liitrist pudelit valget viina Ehe. Selle vargusega põhjustas ta kahju pisut üle 13 euro.

Järgmise varguse pani mees toime neli päeva hiljem ning samas kaupluses. Seegi kord pani ta pihta pooleliitrise pudeli valget viina Ekstra ning kaks 0,2-liitrist pudelit valget viina Ehe. Sel päeval varastas ta lisaks ühe marineeritud kanakintsu ning sestap oli kahju juba ligi 18 eurot. Kolmas vargus läks kirja ainult päev hiljem ning ikka samast kauplusest. Seekord oli jällegi saagiks tema lemmikmarki pooleliitrine valge viin ning kaks täissuitsuvorsti.    

Vargused jätkusid ühe- või kahepäevaste intervallidega ning ikka samas kaupluses. Pudel viina kuulus nimekirja iga kord, toitu võttis ta ebaregulaarselt ja valik oli suurem, konservist "Räim tomatis" toorjuustuni välja.  

Kohtus tõestatud varguste seeria sai otsa 3. detsembril, kui pisut pärast kella poolt kümmet hommikul pidas poe turvatöötaja mehe pärast kassaliini läbimist kinni. Napsilembene sarivaras oli seegi kord jäänud truuks oma lemmikviinale. 

Kohus tunnistas mehe süüdi ja mõistis talle karistuseks aasta vangistust, kuid poolteise aasta pikkuse katseajaga. Mõistetud vangistust ei pöörata täitmisele, kui kohtualune ei pane katseajal toime uut kuritegu. 

Lisaks tuleb tal tasuda kriminaalmenetluse kuludena sundraha ligi 900 eurot ja riigi õigusabi tasu 97 eurot. Arvestades süüdimõistetu majanduslikku olukorda, määrati talle menetluskulude tasumine ositi aasta jooksul, igakuiste võrdsete osade kaupa. Kaupluse omanikfirmale tehtud 157 euro suuruse kahju on mees juba hüvitanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles