Lumepark otsib prügistajat

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Talveparki toodud puudehunnik.
Talveparki toodud puudehunnik. Foto: Mart Kaas

Huntaugu mäele, otse lumekahuri kõrvale on kuhjatud hulk puitmaterjali. Pargi haldaja kahtlustab jaanilõkke kavatsust, kuid see seaks ohtu lumekahuri.

Mittetulundusühingu Viljandi Talvepark eestvedaja Mart Kaas avastas reedel pargi territooriumil tavapärast kontrollkäiku tehes päris lumekahuri lähedalt hunniku puid.

«Meie hallatavale maale on toodud ehituspraht või lõkkematerjal ja otse mäe otsa statsionaarse uue lumekahuri kõrvale! Kui see nüüd põlema pannakse, siis ilmselt hävib ka 15 650 eurot maksev energiasäästlik torukahur,» rääkis Kaas nördinult ja lisas, et kuna talle pole keegi jaanitule mõttest teada andnud, siis tuleb tal politsei poole pöörduda.

«Loomulikult saame aru, et soovitakse teha jaanituld, aga praegu on see praht toodud ilma kokkuleppeta ja valesse kohta.»

Kaasi sõnul pole Viljandi Talvepark jaanitule vastu, aga sellest oleks tulnud talle rääkida, et oleks saanud koos lumekahuri teisaldada, kui jaanitule tegemiseks on luba olemas.

«Praegu näib see täielik omavoli. Peame tegema ka linnale kirja, sest vastutame selle maa-ala korrashoiu eest,» ütles Kaas. Ta kutsus inimesi, kes nägid puude toomist Huntaugu mäele, sellest teada andma kas talle või otse politseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles