Veetornis saab näha arhitektuurinäitust

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandi vanas veetornis saab vaadata arhitektuurinäitust.
Viljandi vanas veetornis saab vaadata arhitektuurinäitust. Foto: Elmo Riig

Alates esmaspäevast, 1. juunist on võimalik Viljandi vanas veetornis tutvuda arhitektuurivõistluse "Hea avalik ruum" 2019. aasta konkursitöödega, mis keskenduvad Tapa, Lihula, Võsu ja Paide linnakeskuste ümberkujundamisele. Näitusele on meenutuseks ja võrdluseks lisatud Viljandi peaväljaku konkursi 2016. aasta võidutöö, mille põhjal rekonstrueeritakse praegu Viljandi kesklinna.

Sakala keskuse näituste kuraatori-galeristi Monika Eensalu-Piheli saadetud pressiteates on kirjas, et Eesti arhitektide liidu ja "Eesti Vabariik 100" ühiselt käima lükatud missiooniprogramm "Hea avalik ruum" tegeleb linnakeskuste nüüdisajastamisega. Riikliku regionaalpoliitika üks sihte on vältida linnade tühjenemist ja laialivalgumist, turgutada ettevõtlust, toetada kohalikke omavalitsusi professionaalse nõu ja jõuga.

Programmi raames on korraldatud 16 arhitektuurivõistlust, mille tööde abil on ajakohastatud Tõrva, Põlva, Rapla, Valga, Võru, Kuressaare, Elva ja Rakvere linna. Programm jätkub tänavu nelja uue võistlusega.

Käesoleval näitusel eksponeeritud Tapa, Lihula, Võsu ja Paide arhitektuurivõistluste üksikasjad leiab arhitektide liidu koduleheküljelt. Näitust saab vaadata Viljandi vanas veetornis 1. juunist 17. juulini veetorni lahtiolekuaegadel esmaspäevast pühapäevani kella 11–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles